GOSLAR

Kaiserpfalz-Goslar.jpg

Harzen byder på alt, hvad hjertet kan begære for en vellykket ferie. Her er bjerge, dale, søer og floder, her er vidtstrakte skove og hyggelige byer. Blandt byerne i Harzen er Goslar en af de smukkeste med ældgammel historie og samtidig et godt sted at gøre sine indkøb enten i stormagasiner som Karstadt, C&A eller i en af de mange butikker i byens gågade, Goslar er spændende og den størst by i Harzen med 50 000 indb.

De store nye shopping centre er placeret ved Gutenberg Strasse i nordenden af byen ved vejen til Bad Harzburg, her finder man eksempelvis store forretninger som Real, Max Bahr, Tejo, Danichen Bettenlager og et torv med special forretninger.

UNESCO-Verdenskulturarvsby Goslar                                                                                    Den gamle kejserby rummer utallige seværdigheder og er fyldt med en masse pragtfulde bygningsværker, . talrige kirker, farverige bindingsværkshuse og brolagte gader som danner rammen det middelalderlig bybillede Goslar er.

Goslar rummer Tysklands ældste verdslige bygning, Kejserhus fra 1050, der blev anvendt som bolig for kejserne frem til midten af 1200 tallet, her finder du enestående kunstskatte, som gør den gamle kejserborg så attraktiv at besøge.

Parker på kaiserpfals og tag turen til fods i gågaden, her der findes mange hyggelige fortorvscafeér og mange forretninger og indkøbscentre, hvor der er god mulighed for at gøre en god handel

Klokkespillet på byens torv overfor rådhuset vises kl 9,00 – 12,00 – 15,00 og 18,00 og viser ridder Ramm og hans følge, som efter sagnet viser at de fandt Goslars sølvåre.

Goslar-glockenspiel516a9572abb5e.jpg