HELSTØBT SKIDESTINATION HARZEN

Historie, hekse og højdemeter – en mangfoldighed af vinteraktiviteter ligger og venter blot få timers kørsel syd for den dansk-tyske grænse. Harzens ry som ”pensionisternes paradis” er for længst skiftet ud med et tidssvarende image, der appellerer til aktive feriegæster, og om vinteren finder mange danske skiløbere vej til området.
Her havde amerikanerne en lyttestation, der kunne opfange signaler helt i Moskva,« fortæller Dirk Nüsse, der er chef for liftanlæggene ved et af Harzens største skisportssteder, Braunlage.

I kort afstand fra Danmark findes der et fint skiområde, der er overset af danske skiløbere.

Harzen er en unik perle med skøn natur og mange forskellige skiområder fordelt i hele regionen. De enkelte skiområder når du til fods eller i egen bil fra din indkvartering. Mange af vores gæster tager til Harzen, fordi de ønsker en billig skiferie. Turen dertil fra Danmark er kort.

Her er dejligt for børnefamilier, idet alle skiområder er overskuelige og let tilgængelige.

Hvis I ønsker at stå på ski i flere af områderne i Harzen, er det meget let og tilgængeligt at komme til disse områder.

Helstøbt feriedestination

En vinterferie i Harzen byder på meget mere end skiløb, og turistmæssigt har området gennemgået en metamorfose, hvor man dygtigt har formået at udnytte de muligheder, som både naturen, arkitekturen og historien lægger op til.

Området omkring Hahnenklee som ligger meget centralt i forhold til hovedbyen Goslar i det vestlige Harzen, byder på Alpint skiløb for både voksne og børn, skiskole, slæbelift, kabinelift og prisniveauet er meget lavt i forhold til hvad man får for sine feriepenge, her er også mange hyggelige spisesteder i den hyggelige kurby.

På Wurmberg, møder vi en familie fra Hannover, som tilbringer en hel uge i Harzen. De fortæller, at ugen først og fremmest skal bruges til at lære børnene at løbe på ski, men der skal også være tid til en vandretur på Brocken, en tur med veterantoget, Harzer Schmalspurbahn, og så kan de voksne bruge et par eftermiddage på at fordybe sig i historien.

Hyggelige skovpister

Vi er først og fremmest i Harzen for at løbe på ski, så vi hopper ud af kabineliften og tager et kig på pistekortet. Fra toppen af Bocksberg/Hahnenklee fører en række pister ned mod dalstationen, der befinder sig 700 højdemeter under os – ikke en faldhøjde af alpine dimensioner, der fremkalder svimmelhedsanfald, men den kan snildt matche højdeforskellen på en del skandinaviske destinationer.

REJSEN DERTIL

Fra den dansk-tyske grænse er der 400 kilometer til Harzens hovedstad, Goslar, og byen er porten til det bjergrige terræn. Kør ad motorvejen via Hamburg og Hannover til Hildesheim, hvorefter der køres mod Goslar.

Harzens relativt høje beliggenhed samt det faktum at bjergene er de første, den kølige vind fra Østersøen møder, når den blæser i sydlig retning, betyder, at der traditionelt er koldt i Harzen om vinteren. Trægrænsen ligger helt nede omkring 1.000 meters højde. Selv om vejene konstant ryddes om vinteren, er det en god ide at medbringe snekæder.

For børn og weekendskihajer

Som vinterferiedestination har Harzen både sine muligheder og sine begrænsninger. På plussiden tæller, at der er færre end 400 kilometer dertil fra Kruså. Områdets talrige andre aktivitetsmuligheder – kælke- og kanekørsel, vandrerruterne, veterantoget samt kulturtilbuddene – lokker også mange til, og antallet af danske gæster er støt stigende.

To målgrupper er oplagte, hvis feriepilen peger på Harzens hvide pister. Først og fremmest vil en familie med små børn få alle behov dækket. Børnene kan lære skiløbets glæder i trygge og overskuelige omgivelser, og udvalget af supplerende vinteraktiviteter gør, at ugen nemt kan fyldes indholdsrigt ud for både børn og voksne. Den anden målgruppe er weekendskiløberen, som ønsker at kickstarte sæsonen, inden den ”rigtige” skiferie går til Alperne eller Fjeldene. Kører man hjemmefra en fredag eftermiddag, venter halvanden dag på ski, inden turen går hjem igen om søndagen.

Kilde: Jyllandsposten