OM HARZEN

famille en randonnée de dosDSC_0426.JPG
Seværdighederne vil næsten ingen ende tage når man kikker rundt i det malerriske landskab, der tilbydes i vintersæsonen aktiviteter på skøjtebaner og skisport med alle sværhedsgrader på over 20 skilifter i flere skisportsbyer, hvor en af de populære skisport steder hedder Hahnenklee.

I Harzen findes der hundredevis af km vandre/cykelruter, korte afmærkede ruter og for de mere friske og trænede anbefaler vi Harzer-Hexen-Stieg tværs over Harzen fra øst til vest er kåret som Tysklands smukkeste vandrerute.

Harzen er 2226 km² stort og byder på de højeste bjerge i det Nordtyskland, det smukke område udgør den nordlige del af bjergkæde Mittelgebirge som strækker sig ind i 3 del-stater, i både øst og vesttyskland. Harzen er 95 km lang og 34 km bred, hvor det højeste bjerg er Brokken ( Bloksbjerg) med sine 1142 meter på toppen af den 24 700 hektar store nationalpark der har mange vilde dyr som vaskebjørne, ulve, los, hjorte, falke og en masse skøn natur med høje bjerge og dybe dale og idylliske byer overalt.