NATUR

NationalparkDen ny “Nationalpark Harz” er 24.700 ha. stor. Nationalparken strækker sig fra lave bjergområder ved Herzberg til de højere liggende områder nord for Bad Harzburg. Det højeste punkt er naturligvis Brocken, som ligger i delstaten i delstaten Sachsen-Anhalt. Højdeniveauet er fra 230 m til 1142 m over havet.

I Nationalparken kan man opleve karakteristiske miljøtyper med megen variation i højde og stenformationer. Nationalarken byder på et komplet økologisk landskab med seks forskellige vegetationszoner: rand og dal, mellem og øvre skråninger til højt beliggende skråninger og skovgrænser samt alpin hede på toppen af Brocken.

Nationalparken giver omfattende information til mange forskellige målgrupper. En stor stab medarbejdere er en vigtig del af parkens service over for publikum.

Der findes informationssteder i  infocentrene som kaldes “Nationalparkhäuser” dem finder du  oppe på Torfhaus ved den store parkeringsplads, her er gratis entré, endvidere på Brocken, Drei Annen Hohne, Skt. Andreasberg, Schirke, Ilsenburg og i Bad Harzburg

Læs mere om nationalparken på den tyske eller engelske hjemmeside på nationalparkwww.nationalpark-harz.de.